Çocuk Değerlendirme Testleri Uygulayıcı Sertifika Programı

• Eğitim Süresi : 30 gün
  • Belgelendirme :Üniversite onaylı sertifika
  • Sınav : Eğitim süresi (30 gün) içerisinde videolarınızı izleyip, sınavınızı en az 50 puan alarak tamamlamanız gerekmektedir. Her katılımcının 3 adet ücretsiz sınav hakkı bulunmaktadır. Sınavı başarı ile tamamlayan kursiyerlerin sertifikası bir sonraki ay adreslerine kargo edilmektedir.
  • Proje Ödevi : Seçeceğiniz 3 testi, 3 kişiye uygulama yapıp kayıt form ve raporlarını online eğitim sayfası üzerinden tarafımıza göndermeniz gerekmektedir.
  • Eğitimin Amacı : Çocukların gelişimlerini sağlıklı bir şekilde gözlemlemeye olanak sağlayan ve güncel olarak kullanılan ölçme değerlendirme testlerinin uygulama ve raporlama yetkilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Eğitime Kimler Katılabilir?

• Çocuk ergen psikiyatristleri ve asistanları,
  • Psikologlar,
  • Psikolojik danışmanlar (Pdr),
  • Sosyoloji uzmanları,
  • Rehber öğretmenler,
  • Sosyal hizmet uzmanları,
  • Çocuk gelişim uzmanları,
  • Özel eğitim uzmanları,
  • Aile danışmanları,
  • Tıp, hemşire mezunları ve bu branşlarda eğitimine devam eden son sınıf lisans ve lisansüstü üniversite öğrencileri eğitime katılabilir.

• Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi : 5 yıl 6 ay ile 10 yıl 11 ay arasındaki çocuklara uygulanır. 9 şeklin çizilmesinin değerlendirilmesiyle görsel motor algılamayı ölçmeyi amaçlar.
  • Goodenough Zeka Testi : 4-14 yaş arasındaki çocuklara uygulanan, Bireylerin zihin gelişimini ölçmeyi amaçlar. Küçük çocukların genel yetenek düzeylerine ilişkin bir bilgi vermektedir. Bir çizim testidir. Zihinsel geriliğin belirlenmesinde önemli bilgi verir.
  • Metropolitan Okul Olgunluğu Testi : Bu test okula yeni başlayanların birinci sınıf talimatlarını anlamaya hazırlıklı olmalarını sağlayacak olan özelliklerini ve başarılarını ölçmek üzere hazırlanmıştır. Test çocukları anaokulun sonunda veya birinci sınıfın başlangıcında incelemek için kullanılmaktadır.
  • Porteus Labirentleri Testi : 5 yaş 6 ay ile 14 yaş arasındaki bireylere uygulanan bireysel zekâ testi olarak kullanılmaktadır. Zekânın planlama ve genel yeteneğini belirlemek amacıyla kullanılan test, 12 labirentli kartlardan oluşmaktadır. Sınırlandırılmış bir süre uygulaması yoktur.
  • Okula Hazırlık Değerlendirme Testi : 6 yaş 4 ay öncesinde ana sınıfında zorlanan dolayısıyla ilkokula başlamasında tereddüt edilen çocukların temel bilgi ve becerilerini sınamaya yarar. Çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını tespit etmek amacıyla kullanılmaktadır.
  • Peabody Kelime Anlama Testi : 100 resimden oluşmaktadır. Çocuğun 100 resme bakarak doğru olarak tanımlaması istenir. Aldığı doğru sayısına göre çocuğun dil gelişim yaşı ortaya çıkar.
  • Louisa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi : On (10) ayrı kısa hikayeden oluşan testte, her öykünün ayrı bir içeriği vardır. Psikanalitik teoriye uygun olarak, her gelişim dönemine uyan olası problemi ortaya koymaktadır. Louisa Duss testi, çocukların kişilik komplekslerinin farkına varmak, yaşadıkları çatışma ve sorunları anlayabilmek amacı ile hazırlanmış projektif bir testtir.

Çocuk Değerlendirme Testleri Uygulayıcı Sertifika Programı için yorumlar kapalı
1.391 kez görüntülendi