Dikkat ve Algı Testleri Uygulayıcı Sertifika Programı

• Eğitim Süresi : 30 gün
  • Belgelendirme :Üniversite onaylı sertifika
  • Sınav : Eğitim süresi (30 gün) içerisinde videolarınızı izleyip, sınavınızı en az 50 puan alarak tamamlamanız gerekmektedir. Her katılımcının 3 adet ücretsiz sınav hakkı bulunmaktadır. Sınavı başarı ile tamamlayan kursiyerlerin sertifikası bir sonraki ay adreslerine kargo edilmektedir.
  • Proje Ödevi : Seçeceğiniz 3 testi, 3 kişiye uygulama yapıp kayıt form ve raporlarını online eğitim sayfası üzerinden tarafımıza göndermeniz gerekmektedir.
  • Eğitimin Amacı : Çocukları dikkat ve algı konusunda sağlıklı bir şekilde gözlemlemek ve gelişimlerini takip edebilmek için, bir takım değerlendirme araçlarını bilmek ve bunların etkin bir şeklide kullanabilmek için yeterli donanım, bilgi ve beceriye sahip olmayı amaçlanmaktadır.

Eğitime Kimler Katılabilir?

• Psikologlar, psikoloji öğrencileri
  • Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunları, öğrencileri
  • Sosyal hizmet uzmanları, sosyoloji mezunları, öğrencileri
  • Özel eğitim mezunları, öğrencileri
  • Çocuk gelişimi mezunları, öğrencileri
  • Okul öncesi veya Anaokulu öğretmenleri, Sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenleri,
  • Tıp ve Hemşirelik Mezunları,
  • Psikiyatri hemşireleri ve çocuklarla çalışan veya kendini bu alanda geliştirmek isteyen öğretmenler, uzmanlar ve ilgili alanların lisans son sınıf öğrencileri için hazırlanmıştır.

• D2 Dikkat Testi : 9-60 yaş arasına uygulanan bir dikkat testidir. Test, seçici dikkati belirlemek için geliştirilmiştir. Ayrıca “psikomotor hız”, “gösterilen performansın kalitesi” gibi dikkatle ilgili becerilerde bu testte değerlendirilmektedir.
  • Frostıg Gelişimsel-Görsel Algı Testi : Çocukların görsel algılarını değerlendirmeye yardımcı olan bir algı testidir. 4 ile 8 yaş arasındaki çocuklar başta olmak üzere uygulanabilen bir görsel algı testidir.
  • Frankfurter Dikkat Testi : 60-72 ay arası çocukların dikkatini 90 saniyede değerlendirmek üzere planlanmış bir performans testidir.
  • Benton Görsel Bellek Testi : 8 yaş üzeri bireylere uygulanabilen, bireyin dikkat, algı ve bellek durumuna dair bilgi verebilen, dikkat eksikliğinin tespit edilebildiği bir dikkat ve algı testidir. Bireysel olarak uygulanan bir performans testi olup görsel belleğin değerlendirilmesinde kullanılmaktadır.
  • Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi : 5-11 yaş arasındaki çocuklara bireysel olarak uygulanır. Bu test, çocuklarda görsel motor algıyı değerlendirmek için gelişimsel bir test olarak kullanılmaktadır.
  • Burdon Dikkat Testi : Genellikle diğer testlerin uygulanamadığı yaş grubundaki çocuklara bireysel ya da grup olarak uygulanır.

Dikkat ve Algı Testleri Uygulayıcı Sertifika Programı için yorumlar kapalı
1.034 kez görüntülendi